ВМРО Свиленград

 
ВМРО Свиленград

 
Рейтинг: 3.00
(43)
Начало
За Мъжа и Жената
За Любовта
Поезия
Форум
Игри
Видео
Музика
Галерия
Анкети
За контактиЗа Мъжа и Жената / Любопитни факти

02 Август 09, 00:04
Оргазъм на мъжа
Оргазъм на мъжаОргазъм - представлява сексуалната кулминация при интимното общуване между двама души или при самостоятелна стимулация. Състои се в подобно на експлозия разтоварване на всички физически и емоционални напрежения, под чието въздействие дори може да се стигне до временно помрачение на съзнанието. Известни са, за съжаление, и смъртни изходи по време на оргазъм.

Самият оргазъм от гледна точка на сексологията, се състои от няколко фази:

1. ФАЗА НА ВЪЗБУДАТА:

Това е първата фаза - времето на сексуалната прелюдия. Чрез взаимни милувки, ласки, целувки, възбудата постепенно обхваща цялото тяло. Сърцето започва да бие по-силно, учестено, кръвното налягане се повишава, дишането става по-дълбоко и по-често. Оросяването на кожата е по-силно от обикновено, тя става по-чувствителна на допир, като дори и най-лекото докосване повишава още повече възбудата. Постепенно жлезите на кожата увеличават своята секреция, като започва усилено отделяне на т.нар. феромони, които са особени химични вещества, допринасящи за сексуалната поносимост, между двама души. Зърната на гърдите се втърдяват, космите по тялото стават твърди, т.е. има и пилоерекция (от ефекта на веществата върху специален мускул разположен в косменото ложе). Постепенно пенисът се втърдява, от кръвонапълването, умножава се вътрешният натиск, тестисите се качват близо до тялото и понякога са полуприбрани в коремната кухина. Кожата е възбудима по цялата своя повърхност, практически няма кожен участък, който да остане непокътнат от сексуалната възбуда. Аналната лигавица е хиперемирана, леко набъбнала, а аналният пръстен е стегнат, пулсиращ при натиск. Вкусовите луковици на езика също са в състояние на активиране, и затова често, партньорите получават полова наслада имено от общуването помежду им с език (той донася на мозъка информацията за вкуса на тялото на другия партньор). И така в зависимост от количеството на отделените от тялото секрети, пот, слюнка, хормони, мастни капки, феромони, и пр., езикът опитва от тялото и установява, че вкусът на този човек, ще задоволи напълно сексуалната ни нужда. Подсъзнателно, осмукването езика на другия партньор е всъщност нещо като сексуална детекция на състоянието на тялото на човека до нас. И така, опитвайки от мъжа до нас, ние разбираме - какво става с неговите сексуални мисли, стремления, чувства и емоции. Така определяме и нивото на сексуалната готовност на партньора до нас. Обикновено, когато един човек не е готов за секс, то и целувките са по-студени, и той не е всеотдаен. Така, че езикът и нашият мозък, са детекторите на сексуалната готовност, заедно и с другите органи (въпреки, че ние смятаме, че определянето на сексуалната готовност става чрез очите).

2. ФАЗА НА ИЗРАВНЯВАНЕТО:

След известното опознавателно време на ласки, опипване, целувки и подготовка, в повечето случаи сексалната възбуда у партньорите настъпва еднакво по време и сила. Т.е. те са достигнали фазата на изравняването. Оттук насетне настъпва същинският секс - т.е. половото сношение, или въвеждането на пениса в ануса или вагината, а според някои автори и самото фелацио, също може да се разгледа като същински секс, ако партньорите практикуват само такъв тип сексуални взаимоотношения. Разбира се, мастурбационната стимулация, също притежава такава фаза. Допирът на пениса към тялото на другия партньор или към структури на собственото тяло, всъщност води до силна наслада. Кръвооросяването е в своята хиперактивна фаза. Състоянията на констрикция и дилатация се сменят непрекъснато и изключително често. Мускулните движения са както волеви, така и неволеви. Половите органи са кръвонапълнени, и в тях кръвта е с най-висока концентрация на полови хормони. Едновременно целият полов апарат на мъжа отделя голямо количество химични вещества, които дооформят половата възбуда. С пълна сила работят тестисите, надтестисите, проводните канали, семенните мехурчета, простатната жлеза, тизониевите жлези, хипофизата, надбъбреците и т.н. В този момент главният мозък изключва работата на мозъчната кора, а остава да функционира само подкорието (определена зона от мозъка), т.е. съзнателното е изключено, и работи подсъзнанието и ние волево сме безсилни да спрем това състояние, което достига своя връх и се нарича оргазъм.

3. ОРГАЗЪМ:

В този период единствено нашите мозъчни клетки знаят какво става с нас. Ние не осъзнаваме случващото се, колкото и парадоксално да прозвучи на някои. Действително периодът е доста кратък, и се отчита чрез електроенцефалографските изследвания, с промяна в мозъчните биоритми. Оргазмът на практика трае няколко секунди, и при мъжа е съпроводен с еякулацията (т.е. максимум 8 секунди). Явленията преди и след това са остатъчни и не са оргазъм. Това е нещо като изригване на вулкан. Между другото някои невросексолози, определят оргазмът като малък епилептичен припадък, тъй като ЕЕГ - вълните на мозъка са почти идентични с тези при епилептичен припадък. Т.е. мъжът при всеки един оргазъм, изпада в състояние подобно на епилептичен гърч.

4. ФАЗА НА ОТПУСКАНЕ:

След отминаването на еякулацията, органите възстановяват своя ред и функциониране. Доминира силното чувство на благотворно отпускане. При мъжете тази фаза настъпва много бързо и те почти винаги се отпускат и заспиват, когато са до друг партньор. Когато оргазмът е в резултат на самозадоволяване или е неволен, тогава тази фаза на отпускане е латентна и се проявява до 12 часа след настъпването на оргазмът. Най-вероятно това се дължи на липсата на ефект на вещества от другия партньор, които имат седиращ и лек сънотворен ефект. Доказано е, че по време на оргазъм, чаршафите и бельото се пропиват с огромни количества вещества - серотонин, допамин, ГАМК, феромони, спермидини, и пр., които оказват хипнотичен, седативен, анксиолитичен и прочие ефекти, чрез пропиването обратно в кожата на човека. Фазата на отпускането е различно дълга при всеки човек. С нея оргазмът е завършил. Оттук насетне остава ефекта на психичната наслада.

Източник: bg-sexologia.info


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

12.5081