ВМРО Свиленград

 
ВМРО Свиленград

 
Рейтинг: 3.00
(43)
Начало
За Мъжа и Жената
За Любовта
Поезия
Форум
Игри
Видео
Музика
Галерия
Анкети
За контакти



За Мъжа и Жената / Любопитни факти

Вземи в gLOG
29 Юли 09, 22:02
Жените обичат с носа си
Както е известно, жените са силно емоционални и често действат под въздействието на чувства, спомени или други, „нерационални“ причини. 

Последните американски изследвания показват, че различните миризми влияят на настроението и дори на поведението на жените. 

Всеки от нас се е изненадвал от ефекта на миризма от детството, която „отключва“ отдавна забравени спомени. Според психолога Рейчъл Херц, няма хубави и лоши миризми. Дали харесваме или не даден аромат се определя от спомените, с които го свързваме. 

Доказано е чрез експерименти, че един път асоциирана с нещо лошо, миризмата много трудно може да се превърне в „приятна“. Нещо повече, ако в напрегнат момент от живота ви е миришело на букет от невени, например, всеки път след това миризмата на невени ще изпъва нервите ви и вие инстинктивно ще се подготвяте за нещо лошо. 

Подобно е положението и при парфюмите, чиято главна цел е да привличат противоположния пол. Приятния аромат на първата ви ученическа любов може да ви доведе дори до брак с някой, който ухае по същия начин. 

Обратният ефект е също много вероятен. Най-подходящият мъж за вас може да не спечели вниманието ви само защото не харесвате парфюма му. Ако успеете да прецените трезво положителните му черти и дискретно да му намекнете да смени козметиката, която ползва, може да се каже, че двамата ви очаква щастливо бъдеще. 

Ароматите са изключително важни и за сексуалния живот. Няколко ароматизиращи свещички, подредени около спалнята, могат да отключат неподозирани емоционални центрове. 

В спомените ви за перфектната романтична вечер ще се запази и ароматът на вашия парфюм, на партньора ви, на въздуха... Месеци след това един от тези аромати отново ще ви помогне да изживеете в спомените си преживяното. 

Успеете ли да откриете кои са за вас ключовите аромати, които ви напомнят красиви моменти от живота, можете да ги използвате като терапия в трудни мигове. Познатият хубав аромат дава сигурност и увереност. 

И все пак не разчитайте само на ароматите, за да откриете подходящия човек, защото рискувате някой да ви го вземе под носа. 






Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.0008