ВМРО Свиленград

 
ВМРО Свиленград

 
Рейтинг: 3.00
(43)
Начало
За Мъжа и Жената
За Любовта
Поезия
Форум
Игри
Видео
Музика
Галерия
Анкети
За контактиЗа Мъжа и Жената / Любопитни факти

Вземи в gLOG
29 Юли 09, 20:04
Как показват любовта си мъжете?
Когато поставих ребром въпроса: “Как показваш на една жена, че имаш чувства към нея?” на всичките си приятели и познати мъже, настана дружно ходене по мъките: "ами…", "де да знам", "хм...", "чакай да видя…". Драматизмът на задачата обобщи Иво (27 г.): "На нас ни е трудно да говорим за това какво изпитваме. Може би, понеже се страхуваме да не изглеждаме слаби в очите на жените." Все пак положиха искрени усилия да коментират темата. И така, един мъж изпитва от огромна симпатия до страстна любов към теб, когато…
1. Дава ти назаем, или ти подарява най-ценните си притежания.

"Винаги съм се дразнел, когато заведа гадже вкъщи, тя започва да пипа нещата ми и пита дали може да вземе за няколко дни mp3 плейъра например - разказва Румен (31 г.). - Обаче с настоящата ми съпруга не беше така. Вечерта застудя и аз се притесних, че ще настине. Още се учудвам как сам й връчих любимия си пуловер, спомен от тинейджърските години. Повече ме беше грижа да не се разболее, отколкото да не ми го съсипе." Излизала ли си с мъж, който е изявил пълна готовност да ти предостави най-важните си вещи, независимо дали става дума за техника, дрехи или предмети със сантиментална стойност? Тогава, ако обичаш, спри да си мислиш, че го прави само от кавалерски чувства. Защото в неговите очи това е шанс да ти покаже, че те харесва. Толкова много, че е готов да ти гласува доверие, поемайки риска да повредиш или изгубиш даденото нещо. Предвид факта, че ние хората имаме склонност да гледаме на любимите си предмети като на част от своята идентичност; изводът се налага автоматично: ако той ти предлага свое притежание, на което държи, това значи, че индиректно ти предлага и себе си. 
2. Иска да ти се притече на помощ

“Гледам да й помагам”, гласеше краткият отговор на Момчил. Това ме подсети за няколко мои лични експеримента. Една вечер попаднах на купон, където не познавах никого освен домакинята. В хода на сбирката обясних, че в момента имам голям проблем с канализацията, който ми взема здравето. Мъжете, повечето с някакви познания в областта на ВиК, си подхвърлиха един на друг под формата на майтап, че е добре “ти да отидеш да помогнеш на момичето да се оправи”. И това беше. След известно време се оказах в друга компания, където имах няколко фена. Споменах небрежно, че май нещо компютърът ми забива (“Нищо сериозно, само леко ме дразни.”), и веднага ме засипаха въпроси какво точно му има и предложения да дойдат и да отстранят бъга. Дори да преинсталират целия Windows. Преди няколко месеца младеж, който ме сваляше, изяви настойчиво желание да ми оправи зарядното за телефон. А след като стана ясно, че ще си останем само приятели, забрави за това. Следователно, ако един мъж ти предложи услугите си, можеш спокойно да си преведеш жеста му като: “Понеже си ми голяма слабост, ще направя всичко по силите си, за да те накарам да се чувстваш добре. Дори това да означава да поема доброволно ролята на водопроводчик, ел. заварчик, готвач и т. н.” Шансът интерпретацията ти да е грешна е микроскопичен.

3. Винаги е готов за фотосесия с теб

Няма да забравя как един познат се възмути от случка, която лично на мен ми се видя дори комична. Запозна се в нет-а с някаква дама, започна да излиза с нея и след третата среща се върна бесен. Всичко минало перфектно, но не искал да я вижда повече. Причината. “Говорехме за моделите на мобилните си и когато стигнахме до камерите, тя възкликна: “Имам една идея! Хайде да се снимаме!” Аз да не съм маймуна в зоологическата градина, с която туристите се снимат за развлечение! Толкова се шашнах, че даже съм си сложил черните очила, без да се усетя.” 
Според психолозите болшинството от мъжете в тази ситуация ще реагират точно като Сашо. Логиката: всеки мъж обича да мисли за себе си като за необвързан и свободен, дори когато има постоянна приятелка. А кадърът, на който позира сам с нея, си е живо опровержение на тази хипотеза. Ето защо когато се извади фотоапарат, той или вика приятелите си за фон, или измисля някакво извинение да не се щракнете точно сега. Другият полюс на ситуацията: когато пред обектива твоят човек щастливо обвива ръка около рамото ти, широко усмихнат, значи толкова е хлътнал, че иска целият свят да знае, че ти си неговото момиче. В момента, в който сложи снимката на показ в офиса или дома си, можеш за бъдеш сигурна, че тотално и безвъзвратно си е изгубил ума по теб. Защото така подсъзнателно информира всеки, който я види - шефа, колегите, други жени, - че е приключил с търсенето на половинка. 
4. Обсипва те с ласки и подаръци
Когато съм влюбен, я обграждам с нежност и внимание. Все пак аз съм любвеобилно същество! Пък и хич да не съм романтичен… - обяснява Добри (25 г.). – Да я погалиш по косата, да я хванеш за ръка, една открадната целувка, дори отварянето на вратата… Става дума за куп дребни жестове, ама как да ги опишеш всички?! Правя малки изненади, като предварително съм проучил как ще се приемат. Например, екскурзия в планината, или ако съм видял да си харесва нещо, после отивам и й го купувам.” Като стана дума за ласки, виж този романтичен парадокс. Кое, мислиш, е сигнал за по-дълбоки чувства: галенето по бедрото, държането на ръката или спонтанното отмятане на кичур коса, паднала върху лицето ти? Колкото и да не ти се вярва, според психолозите първите два жеста може да говорят за чисто сексуално привличане, което не е подплатено с чувство на дълбока привързаност, докато последният - най-безобиден наглед - показва точно обратното. Когато ласките на даден мъж се концентрират в зоната на главата, това значи, че е хлътнал сериозно. Всъщност спомни си всички сцени с горещи целувки от Холивуд. Най-трогателните, романтични и незабравими са тези, в които героят хваща в шепи лицето на любимата си, преди да впие устни в нейните, нали? А що се отнася до подаръците и изненадите - това е опция, която можеш да разчетеш и без наша помощ. Естествено, че когато даден мъж е отделил време да помисли какво би ти доставило удоволствие, да го набави и да те изненада с него, не би го направил от безразличие или омраза. Още по-малко - с желанието да те подразни, като нарочно избере супер неподходяща вещ. "Когато се преместихме в "Люлин", купих на гаджето си спрей - разказва Иван (25 г.). - Кварталът е опасен, а аз не можех да я посрещам след работа, защото свършвам по-късно. Тя обаче ми се развика, че харча пари за глупости." Ето ти я поредната изненада в полето на мъжката любов: ако той ти подари средство за самозащита, значи се стреми да се погрижи за твоята безопасност в моментите, когато е далеч и не може да те защитава пряко. При това положение е кощунство да си помислиш, че не му пука за теб.
5. Носи дрехите, които ти харесваш

Защото иска да е неотразим в твоите очи. "След като Милена ми каза, че изглеждам много добре в един пуловер, без да се усетя, съм започнал да ходя само с него – си спомня Александър (25 г.). – Дадох си сметка какво правя, чак когато тя се измайтапи, че ще трябва да пишем на Дядо Коледа да ми донесе нов пуловер. Явно толкова ме е накефил фактът, че тя ме харесва в него, че съм искал винаги да бъда все така страхотен." 
Извод: Ако пуснеш комплимент по повод дадена дреха на обекта на чувствата ти и после регистрираш рязко увеличен брой пъти, в които я виждаш, това е сигурен знак, че любовта ти е споделена. Можеш да отбележиш мислено допълнителни червени точки в актива си, ако установиш, че под твое словесно влияние той започва да носи неща, които изобщо не се вписват в ежедневия му стил. Защото от психологическа гледна точка, когато един мъж излиза извън зоната на комфорта в облеклото си с цел да те очарова и да ти угоди, това е сигурен знак, че ужасно иска да те спечели и задържи.

6. Плътно до теб е 

Съвсем в реда на нещата е по време на първите ви няколко вечери той да избира мястото отсреща, като оставя плота на масата помежду ви. Това е най-удобната позиция за детайлното ти изучаване. Оттам може да наблюдава всяко изражение на лицето ти, всеки твой разтапящ поглед и да се увери, че следиш внимателно опитите му да те впечатли и че те хващат почва. Един хлътнал до ушите мъж обаче няма да се задоволи с тази пространствена конфигурация, а ще търси супер близък телесен контакт при всеки удобен случай. "Осъзнах колко много съм си паднал по това гадже, когато през цялото време гледах да се примъкна възможно най-близо до нея - си припомня Асен (22 г.). - Просто ме измъчваше да я наблюдавам от разстояние." Този стремеж към супер скъсена дистанция има пряка връзка с вродения инстинкт за притежание у силния пол. Когато седи или стои непосредствено до теб, един мъж изпраща подсъзнателен сигнал към всички останали "Крачка назад! Тя е с мен!" Следователно можеш да се поздравиш мислено със сериозна победа над чувствата му, когато установиш, че той е винаги на максимум една ръка разстояние. 
7. Дели храната си с теб

Сещаш ли се как Джоуи от Приятели пази хапването си с нокти и зъби? Е, оказва се, че тази негова черта не е просто остроумна находка на сценаристите, а напълно реален психологически феномен. Храненето извежда на преден план първичните инстинкти на мъжете и докато са на масата, част от тях съвсем несъзнателно могат да проявят егоистично чувство за притежание по отношение съдържанието на чинията им. Ето защо когато той настоява да опиташ от неговата порция, можеш да отдадеш това на друг, не по-малко силен първичен инстинкт: желанието да отрупа с щедрост и внимание любимата жена, която ускорява пулса му. Точно така, теб.
Друго уточнение по темата: Храненето на някой друг е нежен и любящ жест, който всички животински видове, включително нашия, предприемат по отношение на най-близките си и обични същества. Така че ако той поднася някоя вкусна хапка към устните ти, можеш да го считаш като знак, че се чувства супер удобно в твоята компания и те усеща особено близка. Още един довод защо споделянето на храната му означава толкова много в романтичен план: когато един мъж е влюбен, той иска неговото момиче да изпита всички наслади, които пробва той самият. "Обичам да правя всичко с нея - категоричен е Димо. - Искам да споделя удоволствието си от ходенето по планини, да гледаме филми и да се храним заедно. Обичам да й готвя, често й поднасям закуска в леглото. Освен това се грижа с огромна охота да й е интересно и да й създавам всякакви развлечения – като се започне от разговорите и се стигне до разни по-екстремни походи и т. н." Още ли се мръщиш на късчето пържола, което ти подава? 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1255