ВМРО Свиленград

 
ВМРО Свиленград

 
Рейтинг: 3.00
(43)
Начало
За Мъжа и Жената
За Любовта
Поезия
Форум
Игри
Видео
Музика
Галерия
Анкети
За контактиЗа Мъжа и Жената / Любопитни факти

Вземи в gLOG
29 Юли 09, 19:57
ИЗКУСТВОТО ДА ВДЪХНЕТЕ СИЛА НА МЪЖА
Тъй както мъжете имат нужда да усвоят изкуството да изслушват, за да удовлетворят основните любовни потребности на жената, жените трябва да овладеят изкуството да вдъхват сила и да дават власт на мъжа. Когато жената получи закрилата на мъжа, тя му дава правото да действува, както намери за добре. Мъжът получава това право, когато почувства доверие, приемане, признание, възхищение, одобрение и насърчаване.
Както в историята за рицаря в блестящите доспехи, много жени се опитват да помогнат на мъжете си, като ги карат да бъдат по-добри, но всъщност несъзнателно ги правят по-слаби или ги нараняват. Всеки опит да бъде променен мьжът отнема любвеобилното доверие, приемане, признание, възхищение, одобрение и насърчаване, които са неговите основни потребности.
Тайната да вдъхнете сила на мъжа в никога да не се опитвате да го промените или да го направите по-добър. Разбира се, може да искате той да се промени, но никога не действувайте под влиянието на това свое желание. Само ако направо и изрично ви помоли за съвет, това означава, че е готов да получи помощта ви, за да се промени.
Дайте му доверие, а не съвети
Предлагането на съвети е жест на обич на Венера. Но не и на Марс. Жените трябва да помнят, че марсианците не предлагат съвети, освен ако не им ги поискат. Начинът да покажете любовта си се състои в увереността ви, че марсианецът може да реши проблемите си сам.
Това не означава, че жената трябва да потиска чувствата си. Няма нищо нередно да се чувства объркана или дори сърдита, стига да не се опитва да промени мъжа. Всеки опит да го промени има обратен ефект и не му помага.
Когато жената обича, тя често се опитва да подобри отношенията си с мъжа. В изблик на чувства тя го превръща в обект на постоянни подобрения. Започва процесът на неговата постепенна "рехабилитация".
Защо мъжете се противопоставят на промяната
Жената се опитва по безброй начини да промени или подобри характера на мъжа. Тя смята, че опитите й да го промени са продиктувани от обич, но той се чувства под контрол, манипулиран, отблъснат и нелюбим. Мъжът упорито й се противопоставя, тъй като чувства, че тя всъщност го отблъсква. Когато жената се опитва да промени мъжа, той не получава сърдечното доверие и одобрение, от които в действителност се нуждае, за да се промени и израсне.
Участниците в семинарите ми, а те са стотици мъже и жени, изпитват до един едно и също - колкото повече жената се опитва да промени мъжа, толкова повече той се съпротивлява.
Проблемът е, че когато мъжът отблъсква опитите на жената да подобри нещо у него, тя разбира реакцията му погрешно. Смята, че той не желае да се промени, вероятно защото не я обича достатъчно. Истината обаче е, че той се противопоставя на промените, защото смята, че тя не го обича достатъчно. Когато мъжът почувства, че жената го обича, вярва му, приема го, оценява го и т.н., той автоматично започва да се променя, да израства и да се усъвършенства.
Два типа мъже с едно и също поведение
Съществуват два типа мъже. Едните заемат невероятно силна отбранителна позиция и проявяват упорство, когато жената се опитва да ги промени. Другите се съгласяват да се променят, но по-късно забравят и отново се връщат към предишното си поведение. Едните се противопоставят активно, другите - пасивно.
Когато мъжът чувства, че жената "не го обича такъв, какъвто е, той съзнателно или неволно се придържа към поведението, което тя не приема. Той изпитва вътрешен подтик да повтаря това поведение, докато почувства, че го обичат и приемат.
За да се усъвършенства, мъжът трябва да почувства, че жената го обича такъв, какъвто е. В противен случай той се отбранява и остава същия. Мъжът трябва да почувства, че го приемат такъв, какъвто е, и след това сам ще потърси начини за своето усъвършенстване.
Мъжете не искат някои друг да подобрява нещо у тях
Тъй както мъжете искат да обяснят на жените защо не трябва да бъдат потиснати, жените искат да обяснят на мъжете защо трябва да променят поведението си. Тъй както мъжете погрешно искат да "оправят" нещата при жените, жените погрешно се опитват да "подобрят" поведението на мъжа.
Мъжете виждат света през очите на марсианците. Техният девиз е: "Не оправяй нещо, ако то не се е счупило." Когато жената се опитва да промени мъжа, той получава посланието, че се е "счупил". Това го обижда и го кара да се защитава. Не се чувства обичан и приет такъв, какъвто е.
Най-добрият начин да помогнете на мъжа да израсне е да се откажете от опитите си да го променяте.
Мъжът има нужда да бъде приет такъв, какъвто е, независимо от несъвършенствата си. Това не е лесно, особено ако виждаме, че би могъл да бъде по-добър. Но когато осъзнаете, че най-добрият начин да му помогнете да израсне е като не се опитвате да го променяте, много от трудностите изчезват.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.056