ВМРО Свиленград

 
ВМРО Свиленград

 
Рейтинг: 3.00
(43)
Начало
За Мъжа и Жената
За Любовта
Поезия
Форум
Игри
Видео
Музика
Галерия
Анкети
За контакти



За Мъжа и Жената / Любопитни факти

Вземи в gLOG
29 Юли 09, 19:54
ЗАЩО ЛЮБОВТА СИ ОТИВА
Любовта често си отива, защото хората инстинктивно дават онова, което те самите биха искали да получат. Тъй като основните любовни потребности на жената са внимание, разбиране и т.н., тя автоматично дава на мъжа много внимание и разбиране. Тази грижовна подкрепа често се възприема от него като липса на доверие. Неговата основна потребност е доверието, а не грижите.
Когато той не откликва положително на нейните грижи, тя не може да разбере защо не оценява нейната подкрепа. Той, разбира се й дава своя патент за любов, който не е точно това, което тя иска. И така те попадат в омагьосан кръг и не могат да удовлетворят потребностите си.
Бет се оплака по следния начин: "Просто не мога да продължавам да давам, без да получавам нищо. Артър не оценява това, което му давам. Обичам го, но той не ме обича."
"Нищо, което правя, не е достатъчно добро - оплака се Артьр - Не знам какво да правя. Опитах всичко и въпреки това тя не ме обича Аз я обичам, но това няма никакъв ефект върху нея."
Бет и Артьр са женени от 8 години. И двамата искаха да се разделят, тъй като не чувстваха обичта на другия. По някаква горчива ирония на съдбата и двамата твърдяха, че дават повече любов, отколкото получават. Бет смяташе, че тя дава повече, докато Артьр бе уверен, че той дава повече от нея. В действителност и двамата даваха, но нито един от тях не получаваше това, което искаше и от което се нуждаеше.
Те наистина се обичаха, но тъй като не разбираха основните потребности на партньора си, любовта им нямаше бъдеще. Бет даваше това, което тя искаше да получи, докато Артър даваше това, което той желаеше от нея. Любовта им неусетно си отиваше.
Много хора се отказват от отношения с другия пол, когато срещнат трудности. Взаимоотношенията стават по-лесни, когато разберем основните потребности на нашия партньор. Без да даваме повече, а само това, което се изисква от нас, ние ще запазим любовта си. Разбирането за дванадесетте различни вида любовни потребности обяснява защо нашите искрени любвеобилни опити често пропадат. За да удовлетворите партньора си, трябва да разберете как да дадете любовта, от която той или тя се нуждаят.

ДА СЕ НАУЧИМ ДА СЛУШАМЕ, БЕЗ ДА СЕ ЯДОСВАМЕ

Общуването е най-добрият начин, по който мъжът може да удовлетвори основните любовни потребности на жената. Както вече се убедихме, общуването е особено важно на Венера. Като се научи да изслушва жената, мъжът може да я обсипе с внимание, разбиране, уважение, преданост, да вникне в чувствата й и да й вдъхне увереност.
Един от най-големите проблеми, които мъжете срещат при изслушването на жените, е, че се объркват или ядосват. Те просто забравят, че жените са от Венера, и общуват по различен начин от тях. По-долу се изреждат някои начини как мъжете могат да запомнят тези различия и някои предложения за това, какво трябва да правят.

КАК ДА СЛУШАМЕ, БЕЗ ДА СЕ ЯДОСВАМЕ

Какво да помним:

Какво да правим и какво да не правим
1. Помнете, че ядът идва от неразбирането на нейната гледна точка, а това никога не е по нейна вина.
1. Поемете отговорността да я разберете. Не я обвинявайте за това, че ви разстройва. Отново се опитайте да я разберете.

2. Помнете, че да се вникне в чувствата не винаги е лесно, но те все пак съществуват и заслужават внимание. 
2. Дишайте дълбоко, не казвайте нищо! Отпуснете се и престанете да се опитвате да налагате контрол. Опитайте се да си представите как бихте се чувствали, ако видите света през нейните очи.

3. Помнете, че ядът може да дойде от незнанието как да оправите нещата. Дори тя да не се почувства по-добре веднага, вашето внимание и разбиране ще й помогнат. 
3. Не я обвинявайте, че не й става по-добре от вашите предложения за решения. Това е невъзможно, тъй като тя не се нуждае от решения. Не се поддавайте на изкушението да предлагате решения.

4. Помнете, че не е необходимо да се съгласявате да разберете нейното мнение или да бъдете оценен като добър слушател. 
4. Ако искате да изразите различно мнение, уверете се, че тя е свършила, и тогава перифразирайте нейното, преди да изложите своето мнение.

5. Помнете, че не трябва напълно да разбирате нейното мнение, за да успеете да бъдете добър слушател. 
5. Накарайте я да почувства, че не я разбирате, но го желаете. Поемете отговорност за това. че не я разбирате; не давайте преценки и не загатвайте, че тя не моме да бъде разбрана.

6. Помнете, че не сте отговорен и това. как тя се чувства. Казаното от нея може да прозвучи като обвинение, но тя наистина се нуждае от разбиране. 
6. Въздържайте се от самозащита, докато тя не почувства, че проявявате разбиране и внимание. Тогава може да се опитате да се изясните и да се извините.

7. Помнете, че ако тя ви разсърди. вероятно ви няма доверие. Дълбоко в себе си тя е изплашено малко момиче, което се страхува да се довери, за да не я наранят, и което се нуждае от вашата сърдечност и състрадание. 
7. Не оспорвайте чувствата и мненията й. Обсъдете нещата по-късно, когато емоционалният й заряд не в толкова голям.

Ако мъжът може да изслуша жената, когато му доверява чувствата си. без да се разсърди или обърка, той й прави чудесен подарък. Дава й възможност спокойно да изрази чувствата си. Колкото повече тя изразява това, което чувства, толкова повече се засилва не само убеждението й, че е чута и разбрана, но и способността й да даде на мъжа любвеобилното доверие, приемане, признание, възхищение, одобрение и насърчаване, от които той се нуждае.




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0012