ВМРО Свиленград

 
ВМРО Свиленград

 
Рейтинг: 3.00
(43)
Начало
За Мъжа и Жената
За Любовта
Поезия
Форум
Игри
Видео
Музика
Галерия
Анкети
За контакти



За Мъжа и Жената / Любопитни факти

Вземи в gLOG
29 Юли 09, 15:49
Бракът съкращавал живота
Бракът действа различно върху продължителността на живота на двата пола, гласят резултатите от мащабно изследване, обхванало над 100 000 души в различни страни на Европа.

Бракът "дава" на мъжете още 1,7 г. живот, а "отнема" на жените поне 1,4 години. Стресът в резултат на необходимостта да се съвместяват две функции - работеща жена и домакиня, е най-често посочваната причина за по-краткия живот на омъжените жени.

Друг фактор, установен от група учени от университета в Магдебург, Германия, е присъщата на жената склонност да подражава в поведението си на съпруга. "Например много жени, които са били непушачки преди брака, в последствие започват да пушат", твърди проф. Стефан Фелдер - ръководител на изследването.

Немските изследователи предполагат, че редовният сексуален живот също е възможна причина за съкращаването на живота при омъжените жени - заради хормоналните изменения, които настъпват в женския организъм, докато същият фактор при мъжете е градивен.

Европейското изследване също така е установило, че за 20 г. дължината на живота се е увеличла и при двата пола - с 5,1 г. при мъжете и с 3,7 г. при жените.



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1297