ВМРО Свиленград

 
ВМРО Свиленград

 
Рейтинг: 3.00
(43)
Начало
За Мъжа и Жената
За Любовта
Поезия
Форум
Игри
Видео
Музика
Галерия
Анкети
За контактиЗа Любовта / Как се целуват хората по света

Как се целуват хората по света
29.07.09 21:53
Вземи в gLOG
 За всички нас е ясно - когато сме влюбени - целуваме. „Френската целувка“ е израз на страст, на радост, на любов. В очите на ескимосите и индианците обаче „нашите“ целувки изглеждат смешно!

Целувката с език се е практикувала още по времето на Платон. Едно от първите писмени сведения за такава целувка е именно в негово произведение. 

Ако обаче индианец види двама белокожи да се целуват с език в сцена от филм, той избухва в смях! За него този смешен начин да се „ядем“ един друг е изключително забавен, но и в същото време непонятен като средство за израз на любов. 

Оказва се, че целувката по „нашия“ начин се практикува само от половината човечество. 

Останалите хора изразяват любовта си по различен начин и френската целувка им е странен жест. Някои африканци, например, се страхуват от допрените устни, защото според техните вярвания така ще изгубят душата си. За любовна прелюдия те използват танца. 

Пигмеите и племената в Мозамбик смятат целувката за изключително нехигиенична. В екваториална Африка такава целувка застрашава живота, по простата причина, че тамошните жени носят на горната си устна дървен диск, украсен с шипове. За да изразят любовта си, мъжете стискат в дланта си палеца на възлюбената си. 

Китайците възприемат целувката като много интимен жест, чието място е само в спалнята и е недопустимо хората по улиците да се целуват свободно. Коренните жители на Нова Гвинея пък изразяват привързаност като се пощят един друг. 

На о-в Бали хората не се целуват, а допират лице в лицето на любимия, за да усетят топлината и аромата му. Жителите на Таити танцуват и търкат носовете си, също както ескимосите, за които се знае също, че си дърпат езиците и се „подушват“ нежно. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.295